pucnjava na trešnjevci

U noćnom klubu u Zagrebu ubijen Uskokov optuženik, upucao ga redar?

22.04.2023 u 08:08

Bionic
Reading

Muškarac (41) ubijen je u subotu u jutro na zagrebačkoj Trešnjevci, izvijestila je policija

Ubojstvo se dogodilo u noćnom klubu u ulici Florijana Andrašeca oko 4.45, a kako je izvijestila policija, nakon fizičkog sukoba više osoba muškarac je ubijen s više hitaca iz vatrenog oružja.

'Muškarac koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom je uhićen i pod nadzorom policije. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje', navela je policija u priopćenju poslanom u subotu ujutro. Jutarnji list navodi kako je ubijeni muškarac Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji Tebra. Jutarnji također piše, navodeći kako su informacije neslužbene, i kako je Sabljo ubijen kod ulaza u noćni klub te da ga je, s četiri metka u prsa, ubio redar koji radi u tom klubu, a također piše i kako je Sabljo navodno također bio naoružan.

  • +3
Na Trešnjevci ubijen Tomislav Sabljo Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Sablju je Uskok teretio da je bio šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, kao i da je organizirao paljenje automobila te pripremao fizičke napade na čelnike Dinama i druge osobe.

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Također je bio osumnjičen da je godinama iznuđivao 33-godišnjaka koji mu je pod prijetnjama na ime duga isplatio šesterostruku veći iznos od posuđenog, dok je članove njegove obitelji prisilio da mu pripišu vrijedne obiteljske nekretnine. Žrtva je, kako su prošle godine pisali mediji, unuk prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić.

Tomislav Sabljo - suđenje za iznudu u studenom 2022. Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić