UTJEŠNI BANDIĆ

'Zagreb ide polagano, ali ide svojim putem'

06.03.2013 u 14:39

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je na otvorenju nove trgovine za uređenje doma 'Kika' na Žitnjaku rekao da će 'šopingholičari' tu pronaći svoje idealno mjesto za kupovinu, a trgovci i menadžeri 98 novih radnih mjesta te da se Zagreb pokazao kao opravdano mjesto za investiciju vrijednu 21 milijun eura

'Bolji dar pred blagdane nismo mogli dobiti od otvorenja trgovačkog centra visoke izvrsnosti. Trgovački centri postali su zagrebački imidž i svojevrsni đir, gdje se trguje, susreće i pije kavica', rekao je gradonačelnik Bandić na prigodnoj svečanosti uoči sutrašnjeg službenog otvorenja 'Kike' u Ulici Siniše Glavaševića na Žitnjaku.

Naglasio je i da se Zagreb kroz proteklih sedam godina, od otvorenja prve 'Kike' na Jankomiru, pokazao kao mjesto opravdano za novu investiciju vrijednu 21 milijun eura.'Zagreb ide polagano, ali ide svojim putem', kazao je Bandić.

Na upit novinara ne bi li bilo bolje da se radna mjesta otvaraju u proizvodnji, Bandić je kazao da bi to bilo bolje, ali kad nema ulaganja u proizvodnju dobro je da se otvaraju nova radna mjesta pa makar i u trgovini. 'Proces reindustralizacije je krenuo 90-ih, a tajkunska privatizacija ugasila je mnoga radna mjesta u proizvodnji, no gradonačelnik i gradska uprava nažalost na to nisu mogli utjecati', naveo je. Na pitanje ima li u Zagrebu previše trgovačkih centara odgovorio je kako je očito da nema kad se otvaraju novi centri. 'Zakon ponude i potražnje odgovorit će na to pitanje', dodao je.

Direktor 'Kika' grupe Paul Koch kazao je da ta uspješna austrijska tvrtka, koja ove godine slavi 40 godina postojanja, u Hrvatskoj ima četiri trgovačka centra za uređenje doma, a da je 'Kika' na Žitnjaku 23. poslovnica u središnjoj i istočnoj Europi. Riječ je o trgovini na 20 tisuća četvornih metara, od čega je 11 tisuća 'kvadrata' prodajne površine, a kupce u 'Kiki' očekuje 30 tisuća proizvoda 'za svačiji džep', kafić, dječje igralište i parkiralište s 400 mjesta, kazao je Koch.