trovanje izvora zagorske vode

Zagorska stranka traži smjenu direktora Zagorskog vodovoda

20.02.2019 u 14:09

Bionic
Reading

Zagorska stranka zatražila je u srijedu smjenu direktora Zagorskog vodovoda i njegovih suradnika jer ih je postavila politika, a ne struka, zbog čega je došlo do trovanja izvora zagorske vode i ugroze oko 50.000 stanovnika

Predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jerneić u priopćenju je podsjetio kako su već ranije upozoravali da je smjena Željka Hrena, koji je godinama uspješno vodio vodovod, politički namještena.

'Hrena je, kao stručnog, sposobnog i odgovornog direktora, politika nakaradno smijenila i na čelo postavila hrpu nesposobnjakovića, a zahvaljujući takvim lošim potezima aktualne županijske vlasti zamalo je otrovano 50.000 ljudi', navodi Jerneić.

Zagorska stranka traži momentalnu smjenu sadašnjeg direktora Zagorskog vodovoda Maria Mihovilića i svih onih koje je politika postavila na tako značajne i odgovorne funkcije, a od mjerodavnih pravu istinu o trovanju izvora vode.

Izjavu Mihovilića da se incident s vodom navodno dogodio zbog prevrnutog kamiona iz kojeg je curila nafta, iz stranke su ocijenili nemuštom.

'Iz viših policijskih krugova dobili smo informaciju da je moguć i drugi uzrok trovanja vode. Na takvu mogućnost na konferenciji za novinare upozorio je i načelnik policije Krapinsko-zagorske županije', tvrde iz Zagorske stranke.

Mihovilić je 16. veljače izjavio da su zadnje analize vode pokazale da su parametri u zakonskim okvirima. 'Korisnike vodovoda pozvali smo da prijave vodu s mirisom kako bismo isprali cjevovode, a broj poziva smanjio se', izjavio je Mihovilović za Hinu.