SUĐENJE NIKICI JELAVIĆU

Zagorec: Nisam rekao da je Sliška ubio Petrač

11.11.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Na suđenju Nikici Jelaviću, optuženom za pokušaj ubojstva kralja poker-automata Vjeke Sliška i još trojice, svjedočio je umirovljeni general Vladomir Zagorec

Zagorec je iz Remetinca, gdje čeka pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Dragulji, doveden na Županijski sud u Zagrebu kako bi sudsko vijeće provjerilo iskaz svjedoka Mije Kovče, šogora ubijenog Sliška.

Kovčo je sredinom rujna u sudnici izjavio da mu je Zagorec 2006. u Beču rekao da je ubojstvo Sliška naručio i platio Hrvoje Petrač. Kovčo je također rekao da je u Beč išao turistički i da mu je jedna osoba, čije ime ne smije reći, rekla da je Zagorec rekao da se nađe s njim.

Vladimir Zagorec to je demantirao. Rekao je da su se sastali 2007. na kavi u Beču. Kaže da ga prije toga nije poznavao, niti je za njega čuo nakon kave koju je, kaže Zagorec, dogovorio njegov poznanik iz Dalmacije. Naime, taj poznanik, čije ime ni Zagorec nije htio reći, jer ga ne želi maltretirati i jer bi mu ugrozio posao, jer je iz Dalmacije, a u Beč je dolazio poslovno i zbog sporta, rekao je Zagorec.

Zagorec tvrdi da je pristao na kavu s Kovčom na dugo nagovaranje tog poznanika. Opisao je da su sva trojica sjedila na kavi u Beču i da je Kovčo vodio monolog oko poslovnih prostora u Zagrebu i tražio od Zagorca pomoć. Zagorec je rekao da nema ništa s tim, da nije već dugo u Zagrebu, da mu ne može pomoći, a Kovčo je, tvrdi Zagorec, tada odjednom skrenuo na temu ubojstva Vjeke Sliška i rekao da svi znaju tko stoji iza njegova ubojstva. Zagorec je pokušao uvjeriti sudsko vijeće da njega ta tema nije zanimala i da je s poznanikom odmah promijenio temu.

Sudsko vijeće nastavlja čitati iskaze drugih svjedoka na suđenju Nikici Jelaviću. Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.