PRODAJA BRODA

Zadranin prevario Dina Rađu za 300 tisuća kuna

19.12.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Dina Rađu, poznatog splitskog košarkaša, prevario je 37-godišnji Zadranin kojemu je prodao brod, javlja portal 057info. Naime, još u lipnju su dogovorili prodaju, a Zadranin je Rađi isplatio tek dio novca, a zatim prodao brod i sav novac od prodaje zadržao za sebe. Rađa je tako ostao 'kraći' za gotovo 300 tisuća kuna.

Dino Rađa nije želio komentirati slučaj te je komunikaciju s medijima prepustio policiji koja nije izlazila s imenima aktera ovoga dijela. U priopćenju su napisali kako su istraživanje dovršili Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave te da 37-godišnjaka iz Zadra sumnjiče kako je u lipnju, s 46-godišnjakom iz Splita, dogovorio kupoprodaju broda splitskih registracija.

Iz policije, ne navodeći imena, kažu da je osumnjičeni Rađi isplatio dio kupoprodajne cijene nakon čega je brod prodao trećoj osobi, primio puni iznos kupoprodajne cijene i novac zadržao, čime je Rađu oštetio za gotovo 300 tisuća kuna.

Protiv 37-godišnjaka Državnom odvjetništvu je podnijeta kaznena prijava zbog prijevare, kazao je Elis Žodan iz PU zadarske.