ISTROŠILE SE INSTALACIJE

Zadarski 'Pozdrav suncu' izvan pogona do ljeta!

16.01.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Zadarska turistička atrakcija 'Pozdrav suncu' ponovo ne radi, odnosno svijetli samo nekoliko ploča, a po svemu sudeći, do turističke sezone neće zasvijetliti u punom sjaju

'Ploče nisu oštećene, naime, električni sklopovi ispod ploča su se istrošili. Radi se o potrošnom materijalu koji treba mijenjati, problem je jedino jer se one ne rade serijski nego ih treba naručiti posebno za ovu instalaciju te čekati dok ne budu gotove. Dijelovi su naručeni, ali ne znamo kada će biti gotovi, novi dijelovi znaju se čekati i do šest mjeseci, no kako dolaze, tako ih mijenjamo', pojasnila je za Zadarski list Ivana Dadić iz odnosa s javnošću Grada Zadra. Hoće li dijelovi stići do početka sezone, Dadić ne zna, ali s obzirom da sezona u Zadru počinje već oko Uskrsa, vrlo je vjerojatno da gosti koji Zadar posjete u proljeće neće doživjeti najpoznatiju zadarsku atrakciju.

Zadarska atrakcija ne funkcionira već neko vrijeme. Naime, u srpnju prošle godine na nekoliko ploča mijenjani su dijelovi na električnim instalacijama koje su se pokvarile, a tek što je instalacija opet zasvijetlila punim sjajem nepoznati počinitelj prešao je vozilom preko ploča uzrokujući štetu od 50-ak tisuća kuna.