SRUŠIO GA BAGER

Zadarski 'kosi toranj' ipak pao

01.12.2009 u 11:24

Bionic
Reading

Premda je dvaput bezuspješno miniran, dio zgrade kod bivšega Polikema ipak je srušen uz pomoć bagera

Srušeni 'kosi toranj'

'Pa ovo je stvarno nevjerojatno! Još se drži', ove rečenice izgovorio je zadarski policajac na osiguranju rušenja zgrade, koja je danas rano poslijepodne i drugi put odoljela minama. Naime, još su u subotu radnici tvrtke Mina projekt iz Zagreba prvi put pokušali eksplozivom srušiti 33 metra visoku i deset metara široku zgradu kako bi očistili zemljište, no ona se samo ukosila. Otad je zovu 'kosi toranj u Zadru'.

Tri su dana trajale pripreme za novo rušenje, stavljeno je još sedam kilograma eksploziva. Začula se detonacija, ali opet ništa.

'Ma, srušit ćemo mi njega. Doduše, pod zgradu smo dosad stavili ukupno 14 kilograma eksploziva, ali je nismo uspjeli srušiti. Dvadesetak godina sam u ovome poslu i ovako nešto još nisam doživio. Nedavno smo silos u Osijeku srušili sa samo pola kilograma eksploziva, a ovdje nam nije dovoljno ni 14 kilograma.

Čini mi se da je zgrada stara tridesetak godina i prvo što mi pada na pamet jest da se tada očito nije štedjelo na armaturi', rekao je za Večernji.hr Luka Čačić iz Mina projekta dodavši kako su u zgradi popucali i stupovi, ali da je u 'zraku drži' željezna armatura.