JEDINO RJEŠENJE

Zadar: Smijenjen šef Zavoda za hitnu medicinu, prijavljen je zbog sumnje na širenje korone

14.01.2022 u 15:59

Bionic
Reading

Odlukom Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u petak je smijenjen ravnatelj tog zavoda Ivica Erlić, protiv kojega je policija podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na širenje i prenošenje covida-19, potvrdio je za Hinu predsjednik tog vijeća Šime Rušin

"Upravno vijeće smatra kako bi se ostankom na ravnateljskoj funkciji Zavodu za hitnu medicinu nanijela nenadoknadiva šteta. Značilo bi to odobravanje učinjenog djela te izbjegavanje odgovornosti u vremenima kada je zdravstvena ugroza omela svim građanima normalan život", rekao je Rušin za Hinu.

Istaknuo je kako je riječ o zdravstvenoj ustanovi koja bi svojim primjerom trebala pokazati kako se treba odgovorno nositi s pandemijom i svaki postupak drukčiji od razrješenja bacio bi ljagu na požrtvovno medicinsko i ostalo osoblje unutar tog zavoda.

Za Erlićevu smjenu bilo je četvero od petero članova Upravnog vijeća, a za obnašateljicu dužnosti ravnatelja imenovana je dugogodišnja voditeljica službe za financije Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivana Šimić.

Ivicu Erlića u redovitoj kontroli prometa policija je zaustavila 6. siječnja, kada se utvrdilo da mu traje zaštitna mjera izolacije zbog zaraze koronavirusom, a tu je informaciju na društvenoj mreži objavio predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić.

Erlić je pak za Radio Zadar poslije izjavio da se tog jutra loše osjećao, teže disao i da je po preporuci svojega liječnika sam sjeo u automobili i uputio se na liječnički pregled.