vozači, oprez!

Za vrijeme Adventa u Zagrebu na snazi posebna regulacija prometa

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 01.12.2017 13:54
  • Objavljeno 01.12.2017 u 13:54
Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Tijekom Adventa u Zagrebu 2017., od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. bit će na snazi privremena regulacija prometa i režim dostave u središnjoj zoni grada

Dostava u pješačke zone može se obavljati samo u vremenu od 2 do 7 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se dostave na obodima pješačke zonerotor Bakačeva istočna strana, Ulica Pod zidom, Vlaška – Palmotićeva, sjeverna strana Zrinjevca desna traka, Masarykova sjeverna strana od taxi stajališta do Preradovićeve, Strossmayerov trg istočna strana (tri mjesta), Tomislavov trg istočna strana (tri mjesta).

Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno.

  • +18
  • +15

Prometna regulacija za vrijeme Adventa

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: zagreb.hr

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka,  sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa.  

Policija će uspostaviti blokadne punktove.

Vozačima se  preporuča da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz koji je vikendima besplatan ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!