vremenska prognoza

Za vikend stiže novo pogoršanje vremena: Pripremite se na pljuskove i grmljavinu

29.06.2023 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana sunca, za vikend stiže novo pogoršanje vremena, a dijelovi Hrvatske promjenu će vidjeti već u petak

Prema prognozi DHMZ-a, u četvrtak će prevladavati sunčano i vrlo toplo. U unutrašnjosti mjestimice slab i umjeren dnevni razvoj oblaka, dok će ujutro lokalno biti kratkotrajne magle, uglavnom uz rijeke.

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjerena bura s jakim udarima, a popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 °C, u gorskim predjelima malo niža.

No, već za vikend stiže nova promjena vremena. Veći dio petka prevladavat će sunčano, no poslijepodne će sa zapada pristizati više oblaka, a lokalni pljuskovi mogući su krajem dana na sjevernom Jadranu.

Vikend će biti promjenjiviji i nestabilniji uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, osobito na Jadranu gdje ponegdje mogu biti i obilniji. U nedjelju će oborina biti rjeđa i manje rasprostranjena.

Vjetar na kopnu slab, u subotu i umjeren jugozapadni i jugoistočni, u nedjelju sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno jugo i jugozapadnjak, prolazno i jako, a u nedjelju sjeverozapadnjak. Temperatura zraka za vikend malo niža.

  • +28
Kiša u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Za petak je upaljen i žuti meteoalarm za Riječku regiju, gdje se predviđaju izraženiji pljuskovi s grmljavinom nakon 19 sati.  Vjerojatnost za grmljavinu veća je od 50 posto.