VREMENSKA PROGNOZA

Diljem zemlje uglavnom sunčano, nova hladna fronta stiže sredinom tjedna

25.06.2023 u 09:14

Bionic
Reading

U nedjelju će u Hrvatskoj biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, najavio je Državni Hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Uz više oblaka, malo kiše ili poneki kratkotrajni pljusak očekuju se mjestimice na istoku i krajnjem jugu zemlje, osobito poslijepodne.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a uglavnom poslijepodne i sjeverozapadnjak, pogotovo na otvorenom srednjeg i južnog dijela.

Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 28, a na Jadranu 28 i 32 Celzijeva stupnja.

  • +24
Hrvatske plaže pune su turista Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nova hladna fronta na putu prema Hrvatskoj

Mlazna struja nad Atlantikom s južne strane obilazi duboku ciklonu sa središtem istočno od Islanda. Hladan atlanski zrak premješta se preko Irske i Velike Britanije nad Europu, a nad naše krajeve stići će kao oslabljena hladna fronta sredinom sredinom sljedećeg tjedna, prgnozira za N1 Bojan Lipovšćak.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, novu kišnu epizodu uz manji pad temperature grmljavinu i pljuskove prognoziramo sredinom tjedna. Nakon prolaza oslabljene hladne fronte temperature zraka u porastu. Na Jadranu pretežno sunčano, više naoblake u utorak i srijedu na sjevernom a u četvrtak na srednjem i južnom. Moguće su kratkotrajne nevere i prolazno pojačan vjetar.