devete po redu

Za vikend počinju 'Kupske noći', najavljen najbogatiji program dosad

22.08.2023 u 17:28

Bionic
Reading

Idućeg vikenda, od 25. do 27. kolovoza, na rijeci Kupi i njezinim obalama deveti će se puta održati najveća sisačka turistička, kulturna, zabavna i sportska priredba - Kupske noći koje će ove godine ponuditi nove bogate sadržaje

Organizatori su na konferenciji za novinare u utorak najavili dosad najbogatiji program za sve uzraste Siščana i njihove goste.

"Očekujemo lijepo vrijeme ovaj vikend, a potrudili smo se i angažirali odlične izvođače i zabavljače. Pozivam sugrađane da rezerviraju ovaj vikend za dolazak na Kupske noći i da pozovu svoje goste jer će ovaj vikend Sisak ponuditi odličan program", rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Urban & 4, Vojko V, Buč Kesidi, Porto Morto, Stampedo, Ivan Grobenski, DJ Mario Kovač, Ilija Rudman Pytzek i Omar pobrinut će se za glazbeni dio programa. Kulturni ulični festival poziva na cirkuske predstave za djecu i odrasle, a najavljeni su i animacijski programi za djecu, zabavni park i Noćni market na pješačkoj zoni kod sata.

Već tradicionalna Kupska alka održat će se u petak u 19,30 sati, najavio je predstavnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Dubravko Habulin. Ova verzija alke, za razliku od Sinjske, ne trči se, već se plovi čamcima, a dvočlane ekipe imaju isti cilj - pogoditi u sridu i skupiti „punte“ koji ih mogu odvesti do bogatih nagrada.

Na Kupi će se održati i Sisačka šikljada, utrka tradicijskih kupskih čamaca - šiklji, koja će okupiti velik broj domaćih i gostujućih ženskih i muških ekipa, među kojima i mnoge s Neretvanskog maratona lađa. Ova atraktivna utrka čamaca održava se u znaku pobjede sisačkih lađarica na maratonu u Metkoviću. Prijave za šikljadu otvorene su do petka, a lađarice i lađari pozivaju sve željne izazova da se okušaju u ovom natjecanju.

Uz Turističku zajednicu Grada Siska i Gradsku galeriju Striegl, organizatori su kupskih noći Udruga veterana i dragovoljaca Domovinskog rata - ogranak Sisak, te udruge lađarica i lađara Sisak uz potporu Grada Siska i brojnih sponzora.