vremenska prognoza

Za vikend hladni val i debeli minusi, do kraja tjedna 20-ak stupnjeva više

13.01.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, prijepodne na istoku mjestimice više oblaka, a ujutro ponegdje i magla, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu

Vjetar na kopnu slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, slabjeti i sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, duž obale i na otocima od 7 do 12 °C, prognoza je DHMZ-a za subotu.

Za subotu je za kopnenu Hrvatsku izdan žuti meteoalarm zbog hladnog vala koji će temperature spuštati do -7 stupnjeva, a na Jadranu je meteoalarm izdan zbog bure.

U nedjelju se očekuje promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Na Jadranu i krajevima uz njega nestabilno, mjestimice uz malo kiše, a u najvišem gorju može pasti i malo snijega. Vjetar slab do umjeren. u gorju mjestimice i jak jugozapadni. Na Jadranu će zapuhati većinom umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3, na Jadranu od 1 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 3 i 7, na Jadranu od 8 do 11 °C. Za nedjelju je također izdan meteoalarm za kopnenu Hrvatsku zbog hladnog vala.

No, već od ponedjeljka će u većini zemlje temperature rasti, a do kraja tjedna će u krajevima gdje su se za vikend spuštale do -7 one maksimalne dosezati 14 stupnjeva iznad nule, što bi moglo loše utjecati na osobe s raznim kroničnim bolestima pluća i srčane bolesnike, kao i na meteoropate, s obzirom na to da će u nekoliko dana temperatura skočiti za 20-ak stupnjeva.

  • +3
Hladnoća u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Detaljniju vremensku prognozu za neke hrvatske gradove možete pogledati u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ