na tanjuru

Za ručak u produženom boravku riječke škole djeci poslužena tjestenina - s crvima

06.03.2019 u 13:22

Bionic
Reading

Ručak u produženom boravaku u riječkoj Osnovnoj školi Dolac u ponedjeljak nije prošao neprimjetno. Učenici su u tanjuru na kojima im je bila poslužena tjestenina uočili - crve

Odmah je alarmirano osoblje, a ručak prekinut, piše Riječanin.

Za neku djecu, pak, bilo je prekasno jer su pojedini roditelji posvjedočili kako su djeca po dolasku kući povraćala te se žalila na bolove u trbuhu. Isti roditelji, piše, inače nisu zadovoljni hranom u produženom boravku ove riječke škole, a navodi se i kako su djeca ranije imala problema s probavom nakon objedovanja.

Iz riječke Osnovne škole Dolac roditeljima su se tijekom utorka ispričali porukom u kojoj priznaju navedeni incident:

“…u maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača, tvrtku Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja', poručili su roditeljima.

Roditelji su uzvratili nezadovoljni reakcijom te se zapitali 'koliko još puta djeca moraju povraćati i razboljeti se da bi reakcija bila jedina razumna - istoga trenutka prekinuti suradnju s konobom'.

'Govoriti o obeštećenju ručka ovdje je podjednako alarmantno kao što je i naći crva u hrani. O kakvom obeštećenju je potrebno razgovarati kada je zdravlje djece ugroženo? Što se još mora dogoditi da razgovaramo o onome što je ključno?', zapitali su se ogorčeni roditelji navodeći kako se djeca kontinuirano žale da je 'hrana neukusna, često nejestiva' te da tegobe u obliku povraćanja, proljeva i bolova nisu rijetka pojava.

'Loše iskustvo s konobom Blato smo nažalost osobno prošli i sa starijom kćeri koja ide u školu Gelsi. Slične pojave kod djece pamtimo i od tog vremena i očito se ne radi o iznimkama novijeg datuma', napisali su roditelji koji apeliraju da se odmah raskine suradnja i dostava hrane djeci iz navedene konobe, a ako se to ne učini da će kontaktirati državnu inspekciju te zatražiti uvid u poslovanje i uvjete rada, ali i pokrenuti tužbu.