SANDRA ŠVALJEK

'Za razliku od Bandića, sklonija sam rezultatima nego pričanju kako do njih doći'

06.03.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika u 'Intervju tjedna' YammatFM-a kazala je kako razloga za prijevremene izbore nema

'Govorimo o nečemu o čemu se stalno špekulira, jednako se špekuliralo i prije četiri i pol mjeseca. Ja bih dodala da nema potrebe niti razloga za prijevremenim izborima', kazala je Švaljek gostujući na Yammat FM

Upozorila kako će izbori odgoditi neke projekte barem dva mjeseca se jer je zakon naprosto takav i dodala da ne treba zaboraviti činjenicu da su izbori trošak, a Grad Zagreb za takvo nešto nema novaca.

Što se tiče Bandićevih primjedbi da ne realizira njegove projekte u obimu u kojem bi trebalo, zamjenica gradonačelnika ponovila je da je to teško s obzirom da u gradskoj blagajni ima 700 do 800 milijuna kuna manje. Na gradonačelnikovu opasku da bi on bolje od nje radio posao Švaljek kaže da je njihov stil upravljanja različit.

'Ja sam sklonija pričati o rezultatima, a ne o postupku kako se do njih dolazi', istaknula je Švaljek.

Dodala je da je suradnja s predsjednikom Skupštine Darinkom Kosorom je dobra te ako on upozorava na neke stvari koje se ne događaju da je dobro što to čini.

Za Skupštinu Grada 26. ožujka najavila da će se kao točka dnevnog reda naći revitalizacija energetske obnove Donjeg grada nakon čega bi se prve skele mogle pojaviti već u drugoj polovici godine. Na istoj sjednici biti će predstavljen i akcijski plan protiv grafitiranja.

Što se tiče privatizacije Dinama, zamjenica gradonačelnika kaže kako prijedlog o tome nije došao do nje: 'Još uvijek nije bilo nikakvog službenog kontakta od strane uprave Dinama vezanog uz potencijalnu privatizaciju. Kada to dođe na stol onda ćemo odvagati razloge za i protiv ulaska u vlasničku strukturu Dinama'.