natječaj

Za projekte splitsko-dalmatinskih udruga Županija osigurala 800 tisuća kuna

18.03.2019 u 10:33

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinska županija pozvala je udruge čije su aktivnosti usmjerene poboljšanju kvalitete života u županiji i dobrobiti zajednice da svoje projekte prijave na javni natječaj, vrijedan 800 tisuća kuna, natječaj je otvoren do isteka sredstava, a najkasnije do 1. studenoga ove godine

Udruge mogu prijaviti projekte s različitih područja djelovanja - od poticanja demokratske i političke kulture, gospodarstva, duhovnosti, branitelja i stradalnika Domovinskog rata, do hobističkih djelatnosti, kulture i umjetnosti, obrazovanja, održivog razvoja, zaštite zdravlja, zaštite okoliša i prirode itd.

Potporu mogu dobiti za koncerte, izložbe, turnire, smotre, akcije čišćenja okoliša, humanitarne priredbe, tradicijske priredbe, kazališne predstave, sajmove, obilježavanje obljetnica, tiskanje knjiga i sl.

Javni natječaj za financiranje projekata udruga na području Splitsko-dalmatinske županije formalno je raspisao županijski Upravni odjel zajedničkih poslova, koji napominje da pojedina udruga za isti projekt može dobiti financijsku potporu samo od jednog upravnog odjela Županije. Najmanji iznos koji udruga može tražiti za financiranje projekta je dvije tisuće kuna, najveći 30 tisuća kuna.

Kriteriji za odabir projekata, način ostvarenja prednosti u njihovu financiranju te informacija o tome tko nema pravo prijave na Natječaj detaljno su opisani u Uputama za prijavitelje na Natječaj, koje su objavljene na mrežnim stranicama Splitsko-dalmatinske županije.

Odluku o odabiru prijavljenih programa donijet će župan Blaženko Boban temeljem prijedloga posebnog Povjerenstva za ocjenu prijava.

Popis odabranih projekata biti će javno objavljen na mrežnoj stranici Splitsko-dalmatinske županije.