finacijska potpora

Za programe i projekte ličko-senjskih udruga 470 tisuća kuna

29.05.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Za programe i projekte udruga sa svog područja, Ličko-senjska županija za ovu je godinu dodijelila 470 tisuća kuna

Najviše su, 250 tisuća kuna, dobile udruge proizašle iz Domovinskog rata, njihovi su programi uglavnom usmjereni obilježavanju važnih datuma iz Domovinskog rata i promicanju njegovih vrijednosti, ali i na uređivanje i opremanje doma gospićke HVIDRA-e u Ričicama. Za uređenje tog objekta, koji će uz branitelje, koristiti i lokalna zajednica, dodijeljeno je 40 tisuća kuna.

Za institucionalnu podršku županijskoj Udruzi slijepih, Školskom sportskom savezu i Auto klubu 'Lika', županija je ukupno dodijelila 145 tisuća kuna, najviše, 80 tisuća kuna, Programu Školski sport – sport djece i mladeži.

Šest udruga s područja zdravstva i socijalne skrbi 'podijelilo' je 50 tisuća kuna za programe mobilnosti starijih osoba, prevenciju od malignih bolesti, pomoć u kući, program za slijepe itd.

Za programe javnih potreba u kulturi, Županija je dodijelila 25 tisuća kuna. Pet projekata, koja su prijavila kulturno umjetnička društva i udruge, dobilo je po pet tisuća kuna.

Odluku o dodjeli financijske potpore za odabrane projekte donio je župan Darko Milinović na prijedlog nadležnih povjerenstava, odnosno vijeća.