UKUPNO 422 PRIJAVE

Za posao spremačice javila se i diplomirana pravnica

02.02.2013 u 10:42

Bionic
Reading

Čak 422 zamolbe za posao zaprimio je Dom za starije i nemoćne osobe Đakovo na nedavnom javnom natječaju za popunjavanje 24 radna mjesta uoči otvaranja svog dograđenog dijela - Odjela zdravstvene i pojačane njege korisnika

I taj masovni odaziv na natječaj svjedoči o tome koliko grozničavo u vremenu galopirajuće nezaposlenosti nezaposleni traže posao, spremni da on bude i u drugom, udaljenijem mjestu, niže rangiran od njihove diplome.

Za 24 radna mjesta više medicinske sestre, medicinskih sestara, fizioterapeuta, njegovateljice, spremačice javila se cijela Slavonija – molbe su stigle iz Đakova, Osijeka, Našica, Slavonskog Broda, Županje, Vinkovaca, a ima ih nekoliko i iz Zagreba. Jer, riječ je o 24 radna mjesta na neodređeno vrijeme, pri poslodavcu gdje su posao, plaća sigurni, uz ispunjenje svih prava iz radnog odnosa. Sve to, kao i grozničavo traženje posla, utjecalo je i da se kandidati sa srednjom ekonomskom školom, višom stručnom spremom poput više ekonomske škole, pa i diplomom diplomirane pravnice, jave na natječaj i za radno mjesto spremačice.


'Natječaj smo proveli krajnje transparentno, a molbe pregledali i kandidate za posao, ovisno o tome ispunjavaju li uvjete, odabrali pošteno, bez ikakvog pritiska i 'urgencija'. U povjerenstvu nas je bilo troje i od papira do papira, od molbe do molbe, dnevno smo išli i pet-šest sati. Svi koji ispunjavaju uvjete pozvani su na razgovor. Strogo je poštovana rang-lista bodovanja i sve je transparentno. Kandidati su primljeni prema bodovima i u načelu nikoga od njih ne poznajem', kaže za Glas Slavonije ravnateljica Doma Branka Barna.

Barna dodaje da je za njom i ostalim članovima povjerenstva opsežan, mukotrpan posao pregleda čak 422 molbe. Dodaje, Dom je očekivao da će, s obzirom na situaciju, molbi biti i više. Sada se kandidatima šalju obavijesti, a uskoro slijedi zaključivanje ugovora. Očekuje se da dograđeni dio Doma, službeno – dvokatna javna građevina sa suterenom - Odjel zdravstvene i pojačane njege korisnika, bude svečano otvoren krajem veljače, odnosno početkom ožujka.