DONATORSKA VEČERA

Za obranu generala prikupljeno 2,2 milijuna kuna

18.06.2009 u 08:30

Bionic
Reading

U organizaciji Zaklade za istinu o Domovinskom ratu i na inicijativu hrvatskih glazbenika, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u srijedu je održana donatorska večera, četvrta po redu, pod nazivom Hrvatski glazbenici za hrvatske generale

Prema izjavi Željka Dilbera, prikupljeno je 2,2 milijuna kuna. Cijena stola za osam osoba bila je 50 tisuća kuna. U krcatoj dvorani bile su brojne poznate osobe iz hrvatske politike, biznisa i estrade. Među ostalima, večeri su prisustvovali i Milan Bandić sa svojom svitom, uključujući prvog čovjeka Zagrebačkog holdinga Ivu Čovića. Željko Kerum također je došao u Westin te izjavio da je došao kao privatna osoba i kao gradonačelnik Splita.

Kerum i Bandić

'Uvijek sam bio za humanitarne akcije, a pogotovo kad je general Ante Gotovina u pitanju', izjavio je Kerum. Među gostima večeri bili su i zastupnici HDZ-a iz 7. izborne jedinice, Nevenka Marinović, Branko Kutija i Ivo Grbić.

Od poznatih osoba na donatorskoj večeri, uz ostale, bili su Igor Zidić, Božo Prka, Đuro Njavro, Miroslav Tuđman, Nikica Valentić, Martina Dalić, Slobodan Ljubičić, Marinko Zadro, Jako Andabak , Anton Kovačev, Miroslav Lilić i drugi.

Program je vodio Oliver Mlakar, a pjevali su Jacques Houdek, Ivana Kindl, Vanna, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Mladen Grdović, Natali Dizdar, klapa Intrade, Mate Mišo Kovač, Dukati i Thompson, piše Jutarnji list.