PROVJERAVAJU SE SVE AMABASADE

Za eksplozije u Rimu odgovorni anarhisti?

talijanska policija čileanska ambasada

talijanska policija čileanska ambasada

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U Rimu vlada opsadno stanje: eksplodirali su paketi-bombe u veleposlanstvima Švicarske i Čilea, a još je jedna paket-bomba bila prijavljena u ukrajinskoj ambasadi, ali se dojava pokazala lažnom. Prema dostupnim informacijama, dvije su osobe ozlijeđene, jedna lakše i jedna teže, a teža ozlijeđena osoba mogla bi izgubiti ruku

La Republica javlja da je teže ozlijeđen Švicarac star 53 godine.

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Vatrogasci pred švicarskom ambasadom

Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni kazao je da je sumnja pala na teroriste anarhiste koji su navodno odgovorni za slanje bombi prošlog mjeseca u strane ambasade u Ateni.

'Niz elemenata potvrđuje da smo na pravom putu u istrazi. Ove grupe su nasilne. Prisutne su i u Španjolskoj i Grčkoj i povezane su', rekao je Maroni

Napad na švicarsku ambasadu dogodio se u 11 sati, a malo kasnije i na čileansku.

Eksplozija se dogodila samo dan nakon što je u rimskoj podzemnoj željeznici otkrivena sumnjiva naprava koja, po policijskom priopćenju, nije imala detonator niti je sadržavala eksploziv.

Talijanska policija izvijestila je da nekon ovih eksplozija provjerava sva veleposlanstva u Rimu .

Glasnogovornik MVPEI-ja Mario Dragun nam je rekao kako su odmah po zaprimanju informacija o eksplozijama u prostorijama švicarskog, a potom i čileanskog veleposlanstva u Rimu, podignute mjere sigurnosti u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u tom gradu.

Djelatnici hrvatskog Veleposlanstva upozoreni su na potrebu detaljnijeg pregleda pristiglih pošiljaka te pojačanog praćenja situacije.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u stalnom je kontaktu s Veleposlanstvom te će se po potrebi poduzeti i druge mjere.

Zbog ovih nemilih događaja, premijer Silvio Berlusconi prekinuo je svoju tradicionalnu godišnju konferenciju za novinare i odmah na konzultacije pozvao ministra unutarnjih poslova Roberta Maronija

Italiju su protekli tjedan obilježili masovni protuvladini prosvjedi, a Rim je bio poprište najžešćih sukoba policije i prosvjednika.

Napadi u Rimu

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi