SAMO ZA HRABRE

Za doček Nove i do -18°C

29.12.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Nakon dugog razdoblja natprosječnih temperatura do naših se krajeva probio hladan zrak iz polarnih područja koji će mnoge odvratiti od planova da Novu godinu dočekaju na otvorenom, osobito u priobalju, u kojem će osjet hladnoće pojačavati bura. No već krajem tjedna hladnoća će malo popustiti pa će se temperature približiti prosječnima za ovo doba godine

U utorak će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja. Mjestimično će biti oblačnije pa je moguć i slab snijeg. Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i olujna bura s orkanskim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -11 do -5, a na Jadranu od -3 do 2°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznosit će od -6 do -2, a na Jadranu od -1 do 4°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano, tek povremeno i u zapadnim krajevima uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je moguća mjestimična magla, vjetar će biti slab, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -13 do -8, a na Jadranu od -5 do 0°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznosit će od -8 do -4, a na Jadranu od -1 do 4°C. Oko ponoći temperatura bi se mjestimično mogla spustiti do -18°C.

U četvrtak će biti bez značajnije promjene. Bit će pretežno sunčano, uz mjestimičnu malu, u zapadnim krajevima i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti je moguća jutarnja magla. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -15 do -10, a na Jadranu od -4 do 1°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznosit će od -7 do -2, a na Jadranu od 4 do 8°C.

Od petka nas očekuje nešto nestabilnije vrijeme te postupan porast temperatura. Vjetar će slabiti i na Jadranu.