DOLIJEVANJE ULJA NA VATRU

Vulin poručio Plenkoviću: Ne boj se uspješne i snažne Srbije, jer onaj tko se boji nema dobre namjere

29.08.2018 u 14:38

Bionic
Reading

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin poručio je u srijedu premijeru Andreju Plenkoviću da se Hrvatska ne treba bojati 'uspješne i snažne Srbije, jer onaj tko se toga boji nema dobre namjere'

Srbijanski ministar obrane kazao je kako je 'uspješna i snažna Srbija jamac mira i stabilnosti na čitavom Balkanu i prostoru jugoistočne Europe', prenose tamošnji mediji.

'Hrvatska je bila u prvom redu kada je trebalo priznati nezavisnost Kosova i kada je trebalo raskomadati Srbiju i mijenjati granice na Balkanu. Sada se boji da će Srbija dogovorom, a ne nikakvim sukobima riješiti svoje probleme i da će Srbija nastaviti jačati', naveo je Vulin reagirajući na Plenkovićevu izjavu iz Berlina od utorka u kojoj je hrvatski premijer rekao da se protivi promjeni granica.

'Onaj tko se boji sigurne i uspješne Srbije, nema ni dobre namjere prema Srbiji. Mi za razliku od Hrvatske, nećemo svoje probleme rješavati ratovima, nećemo razbijati države. Mi za razliku od Hrvatske nećemo nikoga pokušati protjerati, nećemo nikome smetati i nećemo ni jednom drugom narodu govoriti što i kako treba raditi', naveo je Vulin.

>>> Plenković o Vulinu: Volimo teatar i pozorište, ali ne u svojoj kući

Ministar je pozvao Hrvatsku da pusti Srbiju da sama odlučuje.

  • +7
Aleksandar Vulin Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Pustite nas da se sami dogovaramo, pustite nas da i za vas sačuvam mir i stabilnost, ono što vi nikada niste mogli ni za sebe ni za druge', zaključio je Vulin.