2,5 milijuna kuna dobiti

Vukovarski Vodotoranj lani obišlo više od 111.000 posjetitelja

  • Autor: I.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.02.2023 15:52
  • Objavljeno 06.02.2023 u 14:39
Vukovarski vodotoranj

Vukovarski vodotoranj

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Vukovarski vodotoranj prošle su godine posjetila 111.133 posjetitelja, a od otvorenja 30. listopada 2020. njih 210.128, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novine

Po riječima vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave, vodotoranj je 2022. ostvario prihod od 5,7 milijuna kuna i dobit od 2,5 milijuna.

"Danas je na njemu zaposleno 23 ljudi, a ostvareni poslovni rezultati pokazuju da je smjer njegove obnove bio dobar izbor, ne samo u simboličkom smislu, već i iz aspekta turističke atraktivnosti Vukovara, ali i hrvatskog Podunavlja te profitabilnosti i poslovanja privatnika, smještajnih i ugostiteljskih objekata na području Vukovara i njegove okolice“, rekao je Penava i zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u njegovoj obnovi.

Najavio je daljnja ulaganja, podsjećajući kako je provedena javna nabava za novu suvenirnicu vrijednosti tri milijuna kuna. „Siguran sam kako će Vukovarski vodotoranj i u budućem vremenu oduševljavati svoje posjetitelje, a njihove dobre reakcije su nam izvrstan pokazatelj ispravnosti naše vizije", poručio je Penava.

Direktorica Vukovarskog vodotornja Mirela Janković rekla je da je broj posjeta u 2022. u usporedbi s 2021. veći za 30 posto, a prihodi su rasli 20 posto.

"S obzirom na to da se naši posjetitelji uvijek iznova vraćaju, trudimo se uvoditi nove sadržaje pa smo postavili ploče s QR kodovima gdje svi posjetitelji mogu vidjeti kako je Vodotoranj izgledao prije obnove. Također, u tijeku su i dva projekta - ERASMUS + projekt i projekt proširene stvarnosti", rekla je Janković i dodala da za one koji ih ne mogu posjetiti "postoji mogućnost i virtualnog obilaska".

Podsjetila je da od 1. veljače ove godine građani Vukovara mogu kupiti godišnju ulaznicu, a iskoristiti je mogu 10 puta na godinu.

Obnova Vodotornja počela je 2017. godine, a u akciju prikupljanja donatorskih sredstava za obnovu uključilo se više od 7.000 Hrvata iz iseljeništva, građani Hrvatske te brojni hrvatski gradovi, općine, županije i tvrtke. Obnova je stajala 46 milijuna kuna, od toga je 39 milijuna prikupljeno kroz donacije.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!