OSOVINA PROTIV SDP-a

Vukovarski HDZ i HSP računaju na SDSS

02.06.2009 u 15:32

Bionic
Reading

Predsjednik vukovarskog HDZ-a Petar Mlinarić izjavio je danas kako će HDZ, uz potporu svojih koalicijskih partnera imati važnu ulogu u kreiranju gradske politike u Vukovaru, neovisno o tome što je u drugom krugu lokalnih izbora za vukovarskog gradonačelnika pobijedio kandidat SDP-a Željko Sabo.

Mlinarić je na konferenciji za novinstvo istaknuo kako će HDZ biti ne samo jaka oporba gradonačelniku već će kroz Gradsko vijeće utjecati na provedbu projekata, uz potporu Vlade te na kreiranje gradskog proračuna kroz vijećničke amandmane.

'I dalje ćemo imati većinu u Gradskom vijeću, jer uz 13 vijećnika koje imamo zajedno s HSP-om, sigurno računamo na potporu SDSS-a i trojice njihovih vijećnika', rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a.

U Gradskom vijeću Vukovara od ukupno 29 vijećnika, SDP i koalicija HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS imaju svaki po 13 vijećnika, a SDSS ima 3 vijećnika.

Kandidat HDZ-a i koalicije za vukovarskog gradonačelnika Damir Barna (HDZ) izrazio je nadu kako će novoizabrani vukovarski gradonačelnik ispunit sve ono što je obećao Vukovarcima u predizbornoj kampanji. Dodao je kako HDZ neće moći utjecat na odluke gradonačelnika ali će pokušati svoje projekte realizirat kroz Gradsko vijeće.

Predsjednik vukovarskog HSP-a Jure Bilušković zauzeo se za reviziju biračkih popisa u gradu Vukovaru jer su, kako je istaknuo, na izborima za gradonačelnika Vukovara "prevagnuli 'uvozni' glasači iz Srbije".

"To su ljudi koji ne žive ovdje, već dolaze u Vukovar samo kada trebaju koristiti dobrobiti Hrvatske i glasati na izborima", zaključio je Bilušković.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara, u nedjelju, 31. svibnja, SDP-ovac Željko Sabo dobio je 51,03 posto glasova, a kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera Damir Barna 47,61 posto glasova.