HDSSB PODRŽAO HDZ

Vukovar konačno dobio Gradsko vijeće

13.08.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Vukovar je iz drugog pokušaja dobio Gradsko vijeće. Podsjetimo, danas je održana druga konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća nakon što se na prvoj, održanoj 17. srpnja, Gradsko vijeće Vukovara nije konstituiralo jer se vijećnici nisu mogli složiti oko izbora predsjednika Vijeća, javlja Dnevnik.hr

Slavica Jelinić iz HDSSB-a došla je na sjednicu i njezin glas osigurao je većinu glasova za početak rada Vijeća kojem predsjedava Igor Gavrić iz HSP-a, javlja Dnevnik.hr.

Podsjetimo, najviše vijećnika u Gradskom vijeću, koje broji 21 vijećnika, ima koalicija predvođena HDZ-om (10) te joj nedostajao jedan vijećnik za natpolovičnu većinu. Kako je prije nekoliko dana vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić, koja nije bila nazočna prvoj konstituirajućoj sjednici, obećala podršku HDZ-u u pokušaju konstituiranja Vijeća, predviđanja su bila da bi na današnjoj sjednici Gradsko vijeće trebalo biti konstituirano.

Nakon izbora na koje su Vukovarci bili primorani jer nije izglasan proračun te nakon rušenja Željka Sabe kao gradonačelnika, Vukovar će moći politički početi normalno funkcionirati. HDSSB je dao potporu HDZ-u i partnerima, uz poruku da će podržavati Ivana Penavu na mjestu gradonačelnika i svaki dobar projekt za grad.

Prvi test za Gradsko vijeće stiže već u listopadu, a to je proračun.

Ova postava gradskih vlasti sastoji se od HDZ-a s partnerima koji imaju ima 11 glasova, SDP-a i HNS-a koji imaju pet glasova te predstavnika SDSS-a s partnerima.