obnovljena vojna snaga

Vučić: Srbija je spremna odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja vlastitog naroda ma gdje bio

14.09.2019 u 15:13

Bionic
Reading

Srbija je danas, mnogo više nego prije par godina, sposobna samostalno zaštititi svoje granice i spremna odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja vlastitog naroda ma gdje bio, poručio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je na promociji najmlađih časnika Vojske Srbije i diplomaca Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije, nazivajući ih "ešalonom slobode i suvereniteta" domovine, rekao kako Vojska Srbije danas velikom brzinim obnavlja svoju snagu.

"Spremni smo odvratiti svaki pokušaj ugrožavanja granica naše zemlje i našeg stanovništva, ma gdje da je ugroženo", rekao je Vučić.

On je istaknuo kako Srbiia danas “u vrtlogu izazova i sve agresivijih pokušaja da se revidira povijest, da se od krvnika napravi žrtva, a od žrtve krvnik, zahtjeva da se odrekne prijateljstva s mnogim prijateljima, uspješno i odlučno vodi europsku politiku, ali jednako dobro surađuje s Kinom, Rusijom, SAD".

Vučić je ustvrdio kako sve veći dio međunarodne zajednice prepoznaje da je Srbija "pokretač novih odnosa i prosperitetne budućnosti na Balkanu", te da "prije svega čuva i vodi politiku mira i stabilnosti".

Sve to je, po njegovoj ocjeni, postalo moguće kad se Srbija "umjesto snishodljivog dodvoravanja svjetskim moćnicima" okrenula sebi i vlastitom povijesnom iskustvu, te da "Srbija danas smije reći da ima vlastite interese, svoje prijatelje koji ne moraju svima biti prijatelji", jer "vodi računa o sebi i svom narodu".

"Umjesto nekulture zaboravljanja prošlosti, njegujemo kulturu sjećanja i sa svojim narodom iz Republike Srpske, Crne Gore i Hrvatske klanjamo se žrtvama u Jasenovcu, Glini, Prebilovcima, Staroj Gradiški i drugim tvornicama smrti. Isto tako prihvaćamo da su drugi imali svoje žrtve i, za razliku od nekih drugih, zločine koji su počinili pripadnici našeg naroda itekako osuđujemo", rekao je Vučić.

  • +19
Beograd: Svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL