TUŽAN UNATOČ POBJEDI

Vučić se požalio: 'Karamarko mi nije čestitao, a ja sam njima prvi čestitao'

25.04.2016 u 10:42

Bionic
Reading

Nakon što je u izvanrednim parlamentarnim izborima neslužbeno s više od polovice glasova pobijedila Srpska napredna stranka (SNS) aktualnog premijera Aleksandra Vučića, on se u prvom obraćanju javnosti nakon proglašenja neslužbenih rezultata požalio kako mu nitko iz Hrvatske nije čestitao na pobjedi

Naime, na pitanje hrvatskih novinara je li u stožer SNS-a stigla službena čestitka iz Hrvatske i je li mu možda čestitku uputio Tomislav Karamarko, šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade RH, Vučić je kazao kako ne zna sve telefonske brojeve napamet, no na inzistiranje novinara dodao je kako je upravo on bio prva osoba koja je čestitala na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

'Pa ja sam njima prvi čestitao, postoje ljudi kojima sujeta u politici ne znači ništa, možda nekima znači, meni to ništa ne predstavlja i uvijek ću čestitati svakome tko pobjedi. Posebno jer ovdje, složit ćete se, pobjeda je pomalo povijesna. Imati u dva navrata, jedanput 48,2 posto, sad ići na preko 50 posto, i to nakon dvije godine teških reformi, mislim da nije mala stvar', zaključio je Vučić.

Vučićeva lista u nedjelju je na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji preko polovice glasova, socijalisti Ivice Dačića dobili su nešto ispod 11 posto, a iznad izbornog praga su i radikali Vojislava Šešelja (SRS), pokazali su neslužbeni rezultati izbora u Srbiji koje je objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CESiD).

Na temelju oko 20 posto prebrojanih glasova, Srpska napredna stranka dobila je 52 posto, socijalisti 10,9 posto te SRS 7,3 posto.