SAMOZVANI SOMMELIER

Vučić nastavlja jahati po malvaziji: Kad Hrvati dobiju kuću bana Jelačića, to nije vijest, a vijest je kad se meni ne dopada jedna vrsta vina. Treba nam zabraniti da mislimo!

06.03.2021 u 16:45

Bionic
Reading

Nakon što je primio kinesku veleposlanicu u Srbiji Chen Bo, srpskog su predsjednika Aleksandra Vučića u subotu u Beogradu novinari pitali o burnim reakcijama javnosti u Hrvatskoj na njegovu izjavu o vinu malvazija, koju je prilikom razgovora za bosansku Face TV nazvao 'odvratnim vinom koje nitko ne može piti'

Dan nakon što je ni s čim izazvan izvrijeđao malvaziju, srpski novinari pitali su Vučića kako vidi 'histeriju' koja je zavladala nakon njegove izjave.

'Nije vijest kad se pomogne Hrvatskom narodnom vijeću, kad oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali vijest je to što se meni osobno ne dopada samo jedna sorta vina, a ne sva hrvatska vina', rekao je Vučić i nastavio u sarkastičnom tonu.

Vučić u Sarajevu Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut

'Trebalo bi nas ozbiljno kazniti, treba nam zabraniti da mislimo, da imamo drugačiji ukus, da naša nepca moraju proći posebne procedure, da cijenimo drukčiju aromu, jer izgleda ne umijemo ili nemamo pravo… Naročito ako to iznosi predsjednik, onda treba osnovati jedan 'ad hoc' tribunal', rekao je Vučić, a prenosi Tanjug.

Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja 🍷 Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši...

Objavljuje Boris MiletićPetak, 5. ožujka 2021.

Podsjetimo, tijekom dana je Vučiću na ničim izazvane prozivke na račun malvazije uzvratio i gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je na Facebooku napisao: 'Nazdravljam čašom Malvazije različitosti i slobodi mišljenja. Gospodine Aleksandar Vučić, mnogi Vaši sugrađani, naši dragi prijatelji i gosti čije je srce u Istri ne misle tako', nakon čega je citirao stihove nedavno preminulog Đorđa Balaševića.