zajedno na panelu

Male regionalne igre u Davosu: Vučić se pohvalio susretom s Plenkovićem, a Plenković s kosovskim predsjednikom Thacijem

21.01.2020 u 10:50

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Davosu se susreo s premijerom Andrejom Plenkovićem i ocijenio razgovor kao 'otvoren i ugodan'

'Jutarnji razgovori o srpsko-hrvatskim odnosima s premijerom Andrejom Plenkovićem', objavljeno je na Instagram profilu 'budućnostsrbijeav', uz fotografiju Vučića i Plenkovića.

Vučić je za Blic rekao kako se s Plenkovićem susreo pred sam početak panela Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, prenosi N1.

'Dotaknuli smo se odnosa Srbije i Hrvatske i čini mi se da je puno više povjerenja i optimizma', rekao je Vučić.

Sat vremena kasnije na Twitteru se oglasio i premijer Andrej Plenković, pohvalivši se kako je dan u Davosu započeo sastankom o situaciji u jugoistočnoj Europi.

Malo kasnije na Twitteru je objavio i kako se sastao s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem.

Par sati kasnije objavio je i da se sastao sa slovenskim premijerom Marjanom Šarecom.

Niz sastanaka premijera Plenkovića

Tijekom boravka u Davosu hrvatski premijer će održati niz bilateralnih sastanaka. Sastat će se s kosovskim predsjednikom Hashimom Thacijem, predsjednikom Azerbajdžana Ilhamom Alijevim, gruzijskim premijerom Giorgijem Gaharijom, bugarskim premijerom Bojkom Borisovom, predsjednikom vlade Nizozemske Markom Rutteom, potpredsjednikom vlade Vijetnama Truongom Hoa Binhom te ministrom gospodarstva i financija Francuske Brunom Le Maireom.

Također, susrest će se i s glavnim tajnikom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom, glavnim tajnikom Europske konfederacije sindikata Lucom Visentinijem, predsjednikom Europskog istraživačkog vijeća Maurom Ferrarijem, dekanom INSEAD-a Singapore Ilianom Mihovom, izvršnom direktoricom MMF-a Kristalinom Georgievom, izvršnom direktoricom Visa Europe Charlotte Hogg, predsjednikom EIB-a Alexanderom Stubbom te predsjednicom Uprave tvrtke Booking.com Gillian Tans.