POGORŠANJE VREMENA

U prekidu nekoliko katamaranskih, brodskih i trajektnih linija

06.11.2017 u 07:48

Bionic
Reading

Zbog loših vremenskih prilika, došlo je do promjena u voznom redu katamarana, brodova i trajekata, a iz HAK-a zbog skliskih prometnica i vozače pozivaju na oprez

U prekidu je nekoliko katamaranskih, brodskih i trajektnih linija, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba, a vozače na autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Okučani i Nova Gradiška, u smjeru istoka, pozivaju na pojačan oprez, zbog prometne nezgode, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, osim u dijelu Slavonije i Baranje. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Tijekom jutra očekuje se pojačan promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama.

Vozače motornih vozila podsjećaju da i za vrijeme vožnje danju na motornim vozilima trebaju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, zbog zimskog računanja vremena.

Na autocesti A7 od 8 sati bit će zatvoren pretjecajni trak od tunela Draga do vijadukta Vežica u smjeru Orehovice te na čvoru Orehovica izlazni trak prema Čavlima iz smjera Drage.

  • +11
Nevrijeme u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

Zbog radova na graničnom prijelazu Stara Gradiška, promet će teći uz privremenu regulaciju. Zbog suženog kolnika u vrijeme gušćeg prometa očekuje se sporiji prolazak državne granice.

U prekidu su: katamaranske linije: Vis-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Korčula-Hvar, Jelsa-Bol-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Rijeka; brodske linije: Zadar-Preko i Mali Lošinj-Unije-Susak i trajektne linije: Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska i Sumartin-Makarska.