PROGNOZA

Vrijeme iznadprosječno toplo, na Jadranu i vjetrovito i kišovito

23.01.2021 u 07:36

Bionic
Reading

Danas se očekuje promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, češćom i lokalno obilnom na Jadranu i uz njega, javlja Državni hidrometeorološki zavod

Duž obale povremeno može i zagrmjeti, a u drugom dijelu dana uz pad temperature kiša će u višem gorju prijeći u susnježicu i snijeg. I dalje razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u gorju i na Jadranu mjestimice s olujnim udarima. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, u drugom dijelu dana u gorju te na sjevernom Jadranu malo niža, prognozira DHMZ.

Vremenska prognoza 23.1.2021. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a za HRT je najavila kako će u subotu u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te razmjerno vjetrovito i dalje iznadprosječno toplo, uz najvišu temperaturu između 13 i 15 °C.

'Povremena kiša moguća je uglavnom u zapadnoj Slavoniji. U središnjoj Hrvatskoj promjenjivo, povremeno s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, pa će od jutarnjih 6 do 10 °C temperatura porasti na vrijednosti između 12 i 15 °C. I u Sisačko-moslavačkoj županiji uz umjeren jugozapadnjak povremeno će biti kiše.

Češće, mjestimice i obilnije kiše bit će u gorskim krajevima te na sjevernom Jadranu, gdje može i zagrmjeti. Puhat će i jak, na udare olujan jugozapadnjak, na moru i južni vjetar, uz valovito i jače valovito more. Bit će iznadprosječno toplo. Potkraj dana i u noći uz pad temperature zraka u višem gorju kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg.

  • +3
Jugo i valovi na moru pred riječkom lukom Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

I na srednjem Jadranu će povremeno padati kiša, u unutrašnjosti Dalmacije lokalno i obilnija. U noći i ujutro jak i olujan južni vjetar, uz ponegdje orkanske udare, prijepodne će oslabjeti i okrenuti na jak jugozapadnjak. More u početku jače valovito i uzburkano, zatim uglavnom valovito. Temperatura zraka između 11 i 15 °C.

I na jugu Hrvatske će biti iznadprosječno toplo uz povremenu kišu, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će jak i olujan južni vjetar, poslijepodne i jugozapadni', kaže Plačko-Vršnak.