NEMA PROSVJEDA

Vrgorčani obranili Hitnu pomoć

  • Autor: Jure Divić
  • Zadnja izmjena 07.04.2011 18:56
  • Objavljeno 07.04.2011 u 17:00
Hitna pomoć Vrgorac

Hitna pomoć Vrgorac

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Vrgorčani su odustali od prosvjeda protiv ministra Milinovića. Iako su već bili pripremljeni transparenti, nakon sastanka gradonačelnika Borislava Matkovića s državnim tajnikom za zdravstvo Draženom Jurkovićem, Vrgorcu je dodijeljen status T1 i ostavljena mu je Hitna medicinska pomoć kakvu je dosad imao, s liječnikom, medicinskom sestrom i vozačem

Nakon što je po prijedlogu nove mreže Hitne pomoći u Hrvatskoj Vrgorcu bio dodijeljen status T2, tj. da Hitna pomoć ima samo medicinskog tehničara bez doktora, Vrgorčani su se uzbunili i najavili prosvjede i blokade ulica. Kako saznajemo, prosvjede je bila spremna izvesti skupina blogera, ali i oporba, koja je već bila najavila sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća ukoliko bi gradska Hitna ostala bez liječnika.

No gradonačelnik Matković, koji je otišao na sastanak u Zagreb s dožupanom Splitsko-dalmatinske županije Lukom Brčićem, ravnateljem županijske Hitne pomoći Leom Luetićem i županijskom pročelnicom za zdravstvo i socijalnu skrb Helenom Bandalović, izborio je Vrgorcu status T1 i Vrgorac će ubuduće imati Hitnu pomoć u punom sastavu, s timom na čijem je čelu liječnik, a ne tehničar kako se predlagalo. Budući da su dobili što su htjeli, Vrgorčani su odustali od prosvjeda, složniji nego ikada dosad obranili su prijeko potrebnu ustanovu u svom gradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi