DEMANTI ZAVODA

'Vrgorac ne gubi ništa, baš naprotiv'

01.04.2011 u 13:49

Bionic
Reading

Hrvatski zavod za hitnu medicinu obratio se tportalu zahtjevom za ispravak netočnih informacija objavljenih u članku 'Vrgorčani će zbog Milinovića blokirati prometnice', a njegov demanti prenosimo u cijelosti

Vrgorac ne gubi ništa, već naprotiv dobiva pravu hitnu medicinsku pomoć. Hitna medicinska pomoć u Vrgorcu se ne ukida, kao što je autor naveo u tekstu, već grad Vrgorac u sklopu Mreže hitne medicinske službe Splitsko-dalmatinske županije dobiva punkt T2 koji čine visokospecijalizirani medicinski tehničar/medicinska sestra i educirani medicinski tehničar/medicinska sestra za pružanje hitne medicinske pomoći svim životno ugroženim, ozlijeđenim i oboljelim osobama.

Autor, također, neistinito navodi da će vrgorački tim T2 raditi bez cestovnog vozila hitne medicinske službe. Upravo suprotno - Vrgorac će dobiti novo, potpuno opremljeno vozilo hitne medicinske službe sukladno europskim standardima. Vozilo će biti opremljeno suverenom opremom koju trenutno nema, a to su: defibrilator, respirator, aspirator, pulsni oksimetar, kompletna oprema za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljen reanimacijski ruksak.

Također, moderna medicinska prijavno-dojavna jedinica bit će u mogućnosti da u svakom trenutku vidi sva vozila i sve timove na terenu te da na hitnu medicinsku intervenciju uvijek pošalje najbliži tim. Time će se stanovnicima Vrgorca osigurati dostupnija, kvalitetnija, učinkovitija i brža hitna medicinska usluga, kao dodatak na postojeće medicinske usluge. Još jednom ističemo da će se postojećem stanju medicinskog kadra i usluga u Vrgorcu dodati specijalizirani hitni medicinski tim, što predstavlja značajni napredak i veliki iskorak za grad Vrgorac u odnosu na sadašnje stanje.