POGREŠNO SKRETANJE

Vrgorac je loša karika hrvatskog turizma

29.09.2010 u 13:11

Bionic
Reading

Vrgorac je loša točka u turističkoj ponudi Dalmacije – ocjena je to turista iz zapadne Europe koji ljetuju u Dalmaciji u aranžmanima turističkih agencija

Turiste koji posjete našu zemlju nakon povratka s odmora čeka upitnik njihove agencije s pitanjima o kvaliteti njihove ponude za odmor u Hrvatskoj. Mnogi navode da ih nakon silaska s autoceste čeka niz problema.

Nakon silaska na Ravči svi koji kreću prema jugu prolaze lošom cestom kroz Vrgorac koji je vrlo slabo označen, nema putokaza za Dubrovnik, Ploče, Metković ili BiH, Turistička zajednica nema nikakav info pult za turiste, a najveći problem je benzinska postaja.

Vrgorac ima samo jednu benzinsku postaju koja ne radi noći, tj. radi od 6 do 22 sata. Turisti koji siđu s autoceste na rezervi moraju do svitanja čekati u Vrgorcu da bi natočili benzin jer je najbliža benzinska pumpa koja radi 0-24 tek u Makarskoj, na Ratcu, udaljena 36 kilometara. Postoji bliža benzinska pumpa u 18 kilometara udaljenom Ljubuškom, ali da bi se došlo do nje, treba preći državnu granicu s BiH.

O lošim iskustvima najbolje govori primjer mladog njemačkog para koji je u kolovozu krenuo u Dubrovnik, sišao s autoceste na Ravči u 22.30, na rezervi, očekujući da će natočiti benzin u prvom mjestu po izlasku s autoceste. Nažalost, to je značilo spavanje u automobilu na parkingu nasuprot Autobusnog kolodvora u Vrgorcu gdje su čekali da radnik u 6 sati ujutro otvori Ininu benzinsku postaju.