STRAŠAN ZLOČIN

Vrginmost zavijen u crno zbog dvostrukog ubojstva mladića

04.11.2013 u 13:07

Bionic
Reading

Na zgradi Općine Gvozd u Vrginmostu istaknuta je zastava na pola koplja zbog tragične pogibije dvojice mladića, koje je sinoć u Vojniću ispred noćnog bara nožem ubio 21-godišnji mladić iz Topuskog.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se sinoć u 22,25 sati ispred noćnog bara "Hearth", kada je 21-godišnji mladić nožem usmrtio dvojicu mladića, 20-godišnjaka i 23-godišnjaka iz Općine Gvozd.

Osumnjičeni za ubojstvo je uhićen, te je u u tijeku kriminalističko istraživanje, naveli su iz karlovačke Policijske uprave.

Kako se neslužbeno doznaje tijelo jednog ubijenog mladića bilo je na stepenicama na ulaz u noćni bar, a drugoga na parkiralištu ispred noćnog bara.

Načelnik Općine Gvozd, Branko Jovičić, izjavio je za Hinu kako je gubitak dva mlada života, za tako malo mjesto kao što je Vrginmost, velika tragedija.

Dodao je kako je uvjeren da motiv ubojstva nema veze sa činjenicom da je osumnjičeni za ubojstvo B.Š. (21) iz Topuskog Srbin, a da su ubijeni mladići Hrvati, Dejan Vučković (20) i Alen Horvatić (23). Obrazložio je to riječima kako mu je poznato da je Alen ranije hodao s djevojkom koja ga je ostavila zbog B. Š.

Uvjeren sam da je igra nesretnog slučaja da je ubojica Srbin, a ubijeni Hrvati, kazao je načelnik Općine Gvozd, dodavši kako je uvjeren da su točna do sada nepotvrđena nagađanja da je motiv ljubomora.

Zdravko Car, zamjenik karlovačke Županijske državne odvjetnice, potvrdio je Hini da je mladić osumnjičen za ubojstvo, uhićen te se sada nad njim obavlja obrada.

"U svakom slučaju još traje zakonskih 24 sata do kada se mora ili pustiti ili dovesti pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za dvostruko ubojstvo, te potom u roku od najviše 16 sati biti saslušan u Županijskom državnom odvjetništvu", kazao je Car. Dodao je da za sada ne može, zbog istrage, reči više.

Jutros, po završetu očevida na mjestu dvostrukog ubojstva zamjenik karlovačke Županijske državne odvjetnice, Hini je potvrdio kako je 21-godišnji mladić nožem zadao više ubodnih rana 20-godišnjaku i 23-godišnjaku te da su ozljede bile tako teške i opsežne, te da su mladići umrli na mjestu napada.