IZLAZAK 160 HNS-OVACA SMATRA NORMALNIM

Vrdoljak: Protiv Hermanove ne vodimo stegovni postupak

17.03.2014 u 18:04

Bionic
Reading

Protiv zamjenice međimurskog župana i potpredsjednice međimurskoga HNS-a Sandre Herman ne provodi se stegovni postupak, izjavio je danas u Čakovcu potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako čelnici stranke gledaju na zajednički javni istup Sandre Herman sa sada već bivšim članovima HNS-a Zlatkom Koračevićem i Natalijom Martinčević, Vrdoljak je rekao kako se s njom susreo, da su se pozdravili i ugodno razgovarali.

Sandra Herman se, naime, prošlog tjedna na konferenciji za novinare pridružila isključenim članovima stranke Koračeviću i Martinčević, a na istoj konferenciji je bio i novomarofski gradonačelnik Darko Hrenić.

Vrdoljak je rekao da je stranka čvrsta, a njezino vodstvo odgovorno je čuvati tradiciju i njezino ime te misliti na njezinu budućnost.

Dodao je kako gotovo 45 tisuća članova ima obvezu da zajedno pronađu najbolje političke ciljeve. Govoreći o tome kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, stajalište i dodatno objašnjenje, istaknuo je kako će se protiv onoga tko našteti stranci i želi je destabilizirati morati pokrenuti stegovni postupak. 'Sandra Herman nije u tom statusu', poručio je.

Međimurski župan i predsjednik međimurskoga HNS-a Matija Posavec rekao je kako će u Županijskoj organizaciji raspravljati o postupku Sandre Herman, ali po njegovu mišljenju, dodao je, nema razloga za pokretanje stegovnog postupka protiv nje.

Vrdoljak je ponovno komentirao izlazak 160 članova iz stranke, rekavši kako je samo u posljednjih mjesec dana HNS-u pristupilo 948 novih članova.

'Kada politička stranka ima 45 tisuća članova, takva fluktuacija je prirodna, netko odlazi, netko dolazi', dodao je.

Rekavši kako ne zna koliko se novih članova odnosi na treću izbornu jedinicu, istaknuo je da je hrvatski sjever stup HNS-a u kojemu stranka ima mnogo simpatizera, župane, gradonačelnike i općinske načelnike.

Matija Posavec rekao je pak kako ne želi komentirati navodni izlazak 2400 međimurskih članova iz stranke. Istaknuo je kako je svatko član stranke dobrovoljno, a po njegovim saznanjima, dodao je, iz nje nitko nije izašao