DODIRNE TOČKE

Vrdoljak: HNS samostalno na izbore, a možda i sa SDP-om

04.07.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, otkrio je da su u toj stranci odlučili pripremiti se za samostalan izlazak na izbore, a potom će pokrenuti i pregovore s SDP-om da vide imaju li dodirnih točaka. 'Treba vidjeti može li glavna poruka, koja treba doći na ovim izborima, stabilizacija institucija i vlasti te da se građanima da sigurnost i poruka kuda ova zemlja ide, napraviti u zajedničkom predizbornom nastupu sa SDP-om', rekao je Vrdoljak gostujući središnjem Dnevniku HRT-a

Oko 2.000 članova HNS-a okupilo se na team buildingu u Termama Tuhelj, gdje su razmatrali izborne strategije i planove. Sjeverozapad Hrvatske tradicionalno je uporište HNS-a, ondje imaju i župana. Glavno je pitanje bilo hoće li na izbore sami ili u koaliciji sa SDP-om, izvijestio je HRT

Prvi je cilj pobjeda na izborima te poruka da ovaj opasni ekstremizam i jeftini populizam moraju biti kažnjeni, rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

HNS je priopćio kako kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore s jasnom porukom da je eksperiment Mosta i HDZ-a unazadio Hrvatsku, da je zbog njega izgubljena cijela godina te da je ponavljanje istog scenarija nedopustivo.

Zaključci su središnjih tijela HNS-a, Predsjedništva i Središnjeg odbora, koji su održali sastanak u Tuhelju uoči 11. susreta Političke akademije HNS-a, da stranka mora biti pripravna izaći na sljedeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDP-om i drugim partnerima, ali i samostalno.


Središnji odbor ovlastio je Predsjedništvo HNS-a da poduzme sve radnje kako bi HNS bio spreman samostalno izaći na izbore, da idući tjedan formira izborne stožere i imenuje koordinatore po izbornim jedinicama, u regionalnim savezima i županijskim organizacijama HNS-a.

Također, Predsjedništvo je ovlašteno da sljedeći tjedan pokrene pregovore sa SDP-om o stvaranju predizborne koalicije, radi formiranja što stabilnije i što jače buduće vlade.