TEŽAK INCIDENT NA KORČULI

Vratima kamiona namjerno srušio SDP-ova zastupnika

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a Mladen Marelić sinoć je teško ozlijeđen u Čari na Korčuli kada je na njega otvorenim vratima naletio kamion i teško ga ozlijedio. Incident se dogodio nakon dovoženja bagera i početka radova u priobalnom području. Marelić je prebačen helikopterom u splisku bolnicu gdje mu je pružena pomoć, piše Dubrovački vjesnik

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, stanje mu je stabilizirano, a uz potres mozga ima iščašenje ramena i oštećen mu je vrat. U telefonskom razgovoru za Dubrovački vjesnik predsjednik MO Čara i gradski vijećnik Julio Marelić ispričao je kako je koncesiju za gradnju trajnih nasada vinove loze i maslina dobila tvrtka 'Korčulansko ulje', a kamioni tvrtke 'Griža', koje je vjerojatno angažirala ta tvrtka, doveli su sinoć bager na predio Debela punta. Sa saborskim zastupnikom Mladenom Marelićem, Ivicom Tomićem iz Hrvatskih šuma i vanjskim suradnikom Mjesnog odbora Čara Antom Kočinom krenuli su vidjeti što se tamo događa. Na križanju na predjelu Latica susreli su vozača kamiona od kojeg su doznali što i za koga radi.

Kada je Mladen Marelić uzeo telefon želeći nekoga nazvati, vozač kamiona je s otvorenim vratima krenuo na njega i srušio ga. Marelić je bio u nesvijesti jedno vrijeme, a nakon toga je došla korčulanska hitna pomoć i helikopterom je prevezen u Split. Dubrovački vjesnik ističe da je za novim koncesionarom Ivanom Cetinićem raspisana međunarodna tjeralica. Naime, Ured bavarske državne kriminalističke policije i njemačko savezno odvjetništvo ponudili su novčanu nagradu za informaciju koja bi pomogla uhićenju sedam pripadnika Udbe, među kojima je i Cetinić koji je u Čari dobio koncesiju za gradnju trajnih nasada.