GRADONAČELNIČKA ODGOVORNOST

Vrančić: Prilaz vašim zgradama nije moj problem

27.07.2012 u 17:00

Bionic
Reading

'Prilazni put do vaših zgrada nije moj, nego vaš problem', kazao je danas stanarima tzv. Galićevih zgrada gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić. Oni su treći puta otkada im je Nikša Milinković onemogućio pristup domovima svoje nezadovoljstvo iskazali građanskim neposluhom. U prvom su slučaju automobilima stigli do zgrade Gradskog poglavarstva i upali u gradonačelnikov ured. Potom su blokirali promet u Diklu okruživši načelnika PU zadarske Darka Cara tražeći promptnu pomoć policije. Danas, nešto iza 12 sati, blokirali su promet kod gradskog mosta onemogućivši pristup Zadranima i turistima staroj gradskoj jezgri

Blokada je trajala dvadesetak minuta, nakon čega je pedesetak nezadovoljnika opet krenulo prema radnom mjestu gradonačelnika.

I ovoga puta Vrančić ih je primio, no nakon višemjesečnog držanja njihove strane, promijenio je retoriku. Gradonačelnik se distancirao od svega, a stanarima ponudio alternativni put kao rješenje. Nagli zaokret u Vrančićevom pristupu problematici pristupnog puta očekivan je i razumljiv.

Od otvorenog rata s Milinkovićem, vlasnikom terena na kojem se nalazi sporni put do alibi izjava pred ogorčenim stanarima, Vrančić je dva puta vadio loptu iz svoje mreže. Prvi puta kada je odbačena tužba koju su Grad Zadar i stanari pokrenuli protiv Milinkovića, a drugi kada su investitor Tomislav Galić i troje bivših zaposlenika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri ispostavi Državne uprave u Zadru zbog ilegalnog izdavanja građevinskih dozvola za zgrade u kojima žive prosvjednici zaradili kaznene prijave.

Gradonačelnik je na kraju današnjeg neplaniranog susreta sa stanarima Galićevih zgrada 'nagrađen' zvižducima, a događaj je nehotično iznjedrio i dosad neobjavljenu Vrančićevu želju. Na upit nezadovoljnih prosvjednika misli li se nakon svega opet kandidirati za gradonačelnika, bez razmišljanja je dao potvrdni odgovor.