ZAUSTAVLJEN NA IPSILONU

Vozio pijan u krivom smjeru pa napao policajca

15.10.2012 u 17:10

Bionic
Reading

Zbog napada na službenu osobu, porečka policija kazneno je prijavila 63-godišnjeg Rovinjanina zatečenog u vožnji pogrešnim smjerom, i to u pijanom stanju

Naime, policijski službenici su 13. listopada oko 19.45 sati na autocesti A9 kod čvora Medaki zaustavili muškarca koji je upravljao BMW-om, pulskih registracijskih oznaka iz smjera Rovinja prema Poreču, no kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Premda je upravljao BMW-om pod vidnim utjecajem alkohola, Rovinjanin je odbio ponuđeno alkotestiranje, a budući da je pokazivao i izrazitu upornost za daljnjim upravljanjem vozilom, kažu u policiji, uhićen je.

Međutim, po uhićenju muškarac je odbio ući u službeno vozilo, a nakon što je ipak ušao, u pokušaju bijega fizički je napao policijskog službenika – udarivši ga prednjim dijelom glave u nos, pri čemu ga je lakše ozlijedio.

'Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 63-godišnjaka se Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu podnosi kaznena prijava te optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama', priopćila je PU istarska.