nesreća na autocesti

[VIDEO] Vozaču kobnog autobusa određen istražni zatvor od 30 dana

27.07.2021 u 10:01

Bionic
Reading

Vozaču autobusa kosovskih registracija u kojem je bilo 69 putnika određen je istražni zatvor od 30 dana

Vozaču autobusa određen je istražni zatvor u trajanju od 30 dana, odlučeno je jutros na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, javlja Večernji list.

Franjo Kopunić, zamjenik županijske državne odvjetnice, rekao je kako je istražni zatvor određen zbog 'eventualne mogućnosti napuštanja Hrvatske'.

Vozač kobnog autobusa kosovskih registracija u kojem je bilo 69 putnika uhićen je u nedjelju prije podne, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje na izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu predan je pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

DORH je u svojem priopćenju naveo kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak u nedjelju oko 6,15 sati upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj te da se u stanju umora i nesposobosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane.

'Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu, pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život', navodi se u jučerašnjem priopćenju DORH-a.