stanje na cestama

Vozači, pažnja - HAK upozorava na gužve i zastoje u prometu

20.03.2019 u 07:44

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a u gorju još može pasti i malo snijega, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati pojačan se promet očekuje na gradskim cestama i pojedinim obilaznicama, uz moguće gužve i zastoje u zonama radova.

Duž obale puhati će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, pa su moguće promjene u cestovnom prometu, osobito na Jadranskoj magistrali, kao i na autocestama Zagreb-Split-Ploče i Rijeka-Zagreb te poteškoće u pomorskom prometu. Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovaljanska moguća su čekanja u prometu teretnih vozila, osobito pri izlazi iz Hrvatske. Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most. Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na Krčkom mostu,  a dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na Jadranskoj magistrali Bakar-Karlobag, čvor Draga-čvor Šmrika te  Križišće-Kraljevica. Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i Slavoniji. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima.

U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka.