OSTAO BEZ VOZAČKE

Vozač mercedesa iz kobne nesreće na Ilici pušten iz istražnog zatvora

04.10.2018 u 10:14

Bionic
Reading

Marin Kamenički, 20-godišnji osumnjičenik za izazivanje prometne nesreće na zagrebačkoj Ilici u kojoj su krajem kolovoza poginule dvije osobe, a još su tri ozlijeđene, pušten je iz istražnog zatvora, gdje je proveo nešto više od mjesec dana

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Kameničkom je prije nekoliko dana produljio istražni zatvor, ali ga je nakon žalbe izvanraspravno vijeće pustilo na slobodu. Pritom mu je kao mjera opreza oduzeta vozačka dozvola, potvrdio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Istražni zatvor Kameničkom je određen 29. kolovoza zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti nedjelo.

Kamenički, kojega su mediji opisivali kao bivšeg savjetnika jedne radio postaje te predsjednika udruge koja je promovirala savjesno ponašanje mladih u prometu, tešku je nesreću izazvao jureći Ilicom u sportskom mercedesu AMG. Zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.

'U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na opel astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak. U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na renault clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja', izvijestila je ranije policija.

  • +13
Policija na ispitivanje odvodi Marina Kameničkog Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz mercedesa i opel astre, 23-godišnjakinja i 64-godišnjakinja.