IZAZVAO UZBUNU

Vozač koji je pratio vozilo Obaminih kćeri se izgubio i zbunio

08.05.2014 u 07:14

Bionic
Reading

Vozač koji je u utorak kroz nadzornu točku na prilazu Bijeloj kući pratio kolonu vozila u kojoj su bile kćeri predsjednika Baracka Obame izgledao da se bio izgubio i zbunio, rekao je u srijedu izvor iz policije.

'Čini se da je vozač, koji ne poznaje Washington, bio zbunjen i zapravo se izgubio te je pratio vozilo koje je bilo pred njim', rekao je izvor iz policije koji je tražio ostati neimenovan jer je je istraga još u tijeku.

Neuobičajeni izgred izazvao je uzbunu i sigurnosnu blokadu Bijele kuće. Glasnogovornica službe osiguranja kazala je kako su pripadnici naoružanog osiguranja zaustavili vozilo nakon što je prošlo kroz kontrolnu točku na prilazu kompleksu Bijele kuće. Vozač je uhićen a policija je nakon toga provjeravala skriva li se u vozilu eksploziv. Vozač je 55-ogodišnji Amerikanac Mathew Evan Goldstein, zaposlenik porezne uprave, i optužen je za neovlašteni upad. Područje Bijele kuće bilo je blokirano oko sat vremena.

Goldstein je pušten iz pritvora uz uvjet da ne prilazi Bijeloj kući, po sudskim dokumnetima.

Goldstein je, po dokumentima washingtonskog suda, vozio sivu Hond Civic na razdaljini manjoj od metar i pol od posljednjeg vozila u koloni u kojoj su bile kćeri predsjednika SAD-a Sasha i mala, i tako došao na nadzornu točku na prilazu Bijeloj kući.

Automobil je bio preblizu da se podignu zapreke i onemogući mu se ulaz no pripadnici tajne službe brzo su ga zaustavili i priveli vozača.