VUKELIĆ TVRDI

'Vojska ima novca za sve'

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.02.2010 14:35
  • Objavljeno 24.02.2010 u 14:35
General Josip Lucić i ministar Branko Vukelić

General Josip Lucić i ministar Branko Vukelić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Josip Lučić

U sklopu posjeta Ličko-senjskoj županiji ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima razgovarao je danas u Gospiću s predstavnicima lokalnih vlasti o povratku pripadnika Hrvatske vojske u Vojarnu 'Josip ban Jelačić' u Otočcu i o dodjeli vojnih objekata koji HV-u nisu potrebni gradovima.

Nakon razgovora s ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem te gradonačelnicima Otočca i Gospića Mariom Barkovićem i Milanom Kolićem, ministar Vukelić je potvrdio da će zbog preseljenja Ministarstva obrane u Vojarnu 'Croatia' u Zagrebu postrojbe za zajedničku potporu iz te vojarne biti preseljene u Otočac.

Opovrgnuo je medijske napise da se u Udbini namjerava urediti baza NATO-saveza. 'Udbina je prostor koji je za Oružane snage perspektivan', rekao je ministar Vukelić, dodajući da ondje sada boravi dio postrojba HV-a, a tek treba donijeti konačnu odluku o tome za što će služiti sadržaji na nekadašnjoj udbinskoj vojnoj zračnoj luci.

Kad je riječ o trošenju novca iz proračuna u Hrvatskoj vojsci, ministar obrane je istaknuo kako nema nikakvih konflikata u Oružanim snagama i da nema mjesta špekulacijama da je vojska raspuštena, da nije u vojarnama.

'To nije točno. Vojska ima novca za sve nužne potrebe koje mora imati za normalno funkcioniranje Oružanih snaga, ali činjenica je da Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska moraju nositi dio tereta vremena u kojem je cijela Hrvatska i njeni građani', rekao je ministar Vukelić, dodajući da su svi veliki projekti vezani za razvoj Oružanih snaga usmjereni prema hrvatskome gospodarstvu, pri čemu je naveo proizvodnju oklopnih vozila, novih odora za hrvatske vojnike, proizvodnju jurišne puške i sličnog u što su uključeni hrvatski proizvođači.

Župan Jurković izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s pripadnicima HV-a, posebice kad je riječ o izgradnji nekih infrastrukturnih objekata, a istaknuo je primjere nekadašnjih vojarni u Kaniškoj i Pazariškoj ulici u Gospiću te u Otočcu, gdje su uređeni društveni objekti vezani uz infrastrukturu i gdje se grade novi stanovi.

Postrojbe HV-a smještene su u Gospiću, Otočcu i Udbini. Nakon razgovora u sjedištu Ličko-senjske županije ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima posjetio je Vojarnu 'Eugen Kvaternik' u Gospiću u kojoj je smještena 1. motorizirana bojna 'Vukovi' gardijske motorizirane brigade hrvatske kopnene vojske, te nekadašnju vojarnu u Kaniškoj ulici u Gospiću, koja je dana na korištenje gradu i u kojoj je izgrađen Dom Parka prirode 'Velebit', uređen prostor za službu 112 i još neki objekti. Tijekom dana ministar Vukelić posjetit će i ordinarijat gospićko-senjske biskupije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi