SIRIJA

Vojna pojačanja u Rastanu, oko Damaska

25.09.2011 u 18:48

Bionic
Reading

Vojna pojačanja poslana su u nedjelju u Rastan i Kuseir, pokraj Homsa, u srednjoj Siriji, a snage sigurnosti su raspoređene u Dumi, pokraj Damaska, izvijestili su aktivisti

'Vojna pojačanja poslana su u Rastan oko zgrade vojno-obavještajne službe i u Kuseir', na granici s Libanonom, gdje je sirijska vojska pojačala svoju prisutnost nakon više pokušaja bijega sirijskih državljana s tog područja, rekli su aktivisti.

S druge strane, sigurnosne snage raspoređene su u velikom broju u Dumi, sjeveroistočno od Damaska.

U okolici Idleba, uz tursku granicu, vojne i sigurnosne snage vršile su premetačine i uhitile su više osoba u Sarminu, Najrabu i Kaminasu 'nakon što je jutros više od četrdeset vojnika pobjeglo iz vojne baze u Najrabu', izvijestila je sirijska organizacija za ljudska prava (OSDH).

U subotu su sirijske sigurnosne snage ubile 13 civila u Homsu i Hami, dvama žarištima prosvjeda protiv predsjednika Bašara al-Asada koji su počeli sredinom ožujka, objavila je jedna organizacija za ljudska prava.

Objavom u europskom službenom listu stupile su na snagu i pooštrene sankcije Europske unije (EU) protiv sirijskog režima, kojima se, između ostalog, zabranjuju bilo kakva nova ulaganja u naftni sektor.