MNOGO VIKE NI ZA ŠTO

Vojković preživio pokušaj smjene

25.01.2010 u 18:27

Bionic
Reading

Nakon četverosatne rasprave na sjednici Predsjedništva HSLS-a potpredsjednik te stranke i šef Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković ipak je, unatoč najavama o smjeni, ostao na svojim funkcijama

Poslije 22 sata pred okupljene novinare izašli su predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i potpredsjednik stranke Hrvoje Vojković. Kosor je novinarima rekao da je Predsjedništvo stranke donijelo dva zaključka: 'Raspravljali smo o Vojkoviću kao potpredsjedniku stranke i zaključili da ubuduće nijedan kontakt i nijedna komunikacija ne može ići bez koordinacije s predsjednikom stranke.'

Vojković uz Kosora i HSLS

Nakon sjednice Predsjedništva nekoliko riječi prozborio je i sam Vojković. 'Ovih dana bili smo svjedoci niza neutemeljenih medijskih špekulacija o sukobima mene i predsjednika Kosora. Takvih sukoba nije bilo. Ja mogu samo potvrditi svoju privrženost politici stranke i predsjedniku u interesu izgradnje liberalne stranke i liberalne opcije', poručio je Vojković.


Drugi se pak zaključak tiče Croatia osiguranja: 'Drugi je zaključak vezan za današnje izjave nadležnih tijela, Vlade i Nadzornog odbora, vezano za poslovanje Croatia osiguranja, kako u Croatia osiguranju sve ide dobro, kako se posluje dobro. Stranka o tome više ne želi davati nikakav komentar jer to nije u nadležnosti političke stranke. Mi vjerujemo izjavama nadležnih tijela koja su se danas oglasila', kazao je KosorNije htio komentirati navodne Vojkovićeve prijetnje upućene premijerki Kosor o navodnom traženju financijske potpore za njenu predsjedničku kampanju prije pet godina. Novinarima je Kosor samo kratko poručio da o tome pitaju 'onog tko je poruku prenio i tko ju je primio'.

Iako je Vojković smjenu izbjegao, neslužbeno doznajemo da je Kosor imao dovoljno ruku za njegovo micanje iz Predsjedništva stranke te s mjesta šefa Croatia osiguranja. Dapače, prije same sjednice pripremljeni su i zaključci u kojima se izražava nezadovoljstvo načinom upravljanja Croatia osiguranjem, u kojima se osuđuje slanje poruka premijerki, ali i najvažnije od svega, od Vlade se traži smjena Vojkovića s mjesta šefa Uprave Croatia osiguranja. Međutim, od tih se zaključaka, kako pišu mediji, odustalo u zadnji čas upravo zbog današnjih izjava premijerke Kosor u kojima ona hvali poslovanje Croatia osiguranja.