OGORČENJE 'RADNIKA'

Vodstvo RNK Splita: Trampus nas je masakrirao

17.10.2011 u 13:45

Bionic
Reading

Nakon poraza na Kantridi vodstvo RNK Splita prst krivice uperilo je na glavnog suca za kojeg u otvorenom pismu javnosti tvrdi da je namjerno sudio u korist Rijeke

Otvorenim pismom javnosti uprava RNK Splita upozorava da je njihov negativni rezultat s Kantride krivica sudačke trojke na čelu s glavnim sucem Danijelom Trampusom. Podsjećamo, Rijeka je pobijedila sa 2:0, a nakon što pročitate što na tu temu imaju reći Splićani, predlažemo da i pogledate sažetak utakmice i sami procijenite tko je u pravu.

Evo što piše u pismu:

'Ogorčeni, poniženi i uvrijeđeni onim što se događalo na utakmici Rijeka - Split, odigranoj u Rijeci u nedjelju, 16. listopada, upućujemo Otvoreno pismo svim relevantnim institucijama Hrvatskog nogometnog saveza i sportskoj jasnosti Hrvatske:

Još za vrijeme utakmice na Katridi bilo nam je posve jasno da nam sudac Danijel Trampus i njegovi pomoćnici, poglavito onaj na suprotnoj strani od svečane tribine, ne dopuštaju u sportskoj borbi doći do povoljnog rezultata.

Bilo je niz situacija koje su upućivale na to da se ne radi o slučajnosti. Naime, ne može se stalno griješiti na štetu jednog kluba, to nije slučajnost!

Kulminacija je zaustavljanje našeg napadača Ivana Barabana u posve regularnoj i čistoj situaciji kad je izbio sam ispred vratara domaćina u više nego izglednoj situaciji za izjednačenje, da ne nabrajamo ostale sporne situacije.

Usto, Danijel Trampus je naše igrače izmasakrirao kartonima, dijelio ih je bez ikakvog pokrića u Pravilima nogometne igre, našu momčad je doslovno izbacio iz ritma i takta. Ono što je on činio na Kantridi u nedjelju navečer je dijeljenje nogometne nepravde, a ne dijeljenje nogometne pravde.

Stoga apeliramo na čelnike sudačke organizacije da se izjasne o ovom našem pismu i o tome obavijeste nas i hrvatsku nogometnu javnost.

Naglašavamo da smo ovo pismo odlučili napisati nakon prospavane noći i nakon nekoliko puta pregledanih svih spornih, a za nas nespornih detalja s utakmice u kojima nas je sudac Danijel Krampus grubo oštetio, kanalizirajući utakmicu prema našem porazu.'