ima, se, može se

Vodi najsiromašniju županiju, a kupio je pet automobila za 220 tisuća eura

07.12.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Danijel Marušić (HDZ) od 2009. vodi Brodsko-posavsku županiju, jednu od siromašnijih u Hrvatskoj. Ove je godine županija kupila pet automobila, od čega četiri električna, za što je potrošeno 220.000 eura

Kako su za 24 sata potvrdili iz Brodsko-posavske županije, u svom vlasništvu imaju ukupno devet automobila, od kojih je pet kupljeno 2023. Od tih pet, četiri su električna, koja su nova, a jedan je rabljeni. Električni su modeli Hyundai Kona i Hyundai Ioniq 5. Ukupna vrijednost tih automobila je 171.772 eura bez PDV-a. Rabljeni auto je plaćen 46.392 eura bez PDV-a. Sve skupa 218.164 eura. Dodali su da je nabava električnih vozila sufinancirana je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 37.162,39 eura bez PDV-a te da su oni kao Županija oslobođeni plaćanja PDV-a.

Dodali su da su izgradil i vlastitu punionicu električnih vozila koja se napaja iz električne fotonaponske stanice instalirane na zgradi županijske uprave .

  • +14
Službeni auti Brodsko-posavske županije Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Kako kažu, zbog ograničenog dosega električnih vozila i učestalih kvarova službenih vozila na fosilna goriva, pojavila se opravdana potreba za nabavku još jednog vozila. Iz tog razloga pokrenut je postupak javne nabave rabljenih vozila. Potvrdili su nam kako su nabavili Audi A6 TDI quattro ukupne vrijednosti 46.392 eura bez PDV-a.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'