SUŠA ZAJEDNIČKI PROBLEM

HDZ-ov župan ljut jer ga je Milanović zaobišao

21.08.2012 u 18:37

Bionic
Reading

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić (HDZ), nakon što su predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina posjetili Trnjane u toj županiji, oglasio se priopćenjem u kojemu pozdravlja njihov dolazak na sušom pogođena područja, ali i izražava 'žaljenje što kao župan nije obaviješten niti uvršten u program posjete'

Podsjeća da je 13. kolovoza u Brodsko-posavskoj županiji zbog suše proglašena elementarna nepogoda na poljoprivrednim usjevima proljetne sjetve, krmnim kulturama i povrću te na višegodišnjim nasadima.

"Stoga držim da sam, kao čelnik ove županije i osoba koja uviđa i aktivno sudjeluje u rješavanju problema koji je pogađaju, trebao biti službeno obaviješten o Vašem posjetu, a ne o tome saznati naknadno iz medija", stoji u Marušićevu priopćenju.

Suša i ostale elementarne nepogode velik su problem za našu, pretežito poljoprivredno orijentiranu županiju zbog čega mnogo činimo na prevenciji, ali i sanaciji nastalih šteta, ističe Marušić .

"Kako sam informiran putem medija i internetske stranice Vlade, glavni povod Vašeg posjeta programom predviđenih lokacija bila je ovogodišnja suša, pa je moje žaljenje time veće što se s Vama nisam imao prigode i osobno susresti, jer bih o ovoj problematici imao štošta za reći", kaže župan.

Navodi kako suša koja je pogodila Slavoniju nije problem ove ili one stranačke opcije, već je "naš zajednički problem kojeg želimo ublažiti na najbezbolniji način", te još jednom naglašava kako je iznenađen i razočaran ovakvom namjernom ili ne namjernom vrstom komunikacije, "ali sam siguran da ona neće biti prepreka našoj daljnjoj suradnji".